God jul

I går kväll kom jag på att jag inte hade gjort nån påse att lägga fudgen i som jag kokat till mamma. Så det var bara att sätta istá och sno ihop nåt.
Varför använder jag inte nån av de påsarna jag gjort innan, eftersom jag har sagt att jag inte vet vad jag ska ha dem till, tänker kanske nån??? Jo, de påsarna är så stora så fudgekolorna skulle ligga ensamma längst ner på botten och skramla.
Här kommer resultatet:





Tagen kommer återigen från http://misscutiepiegoes80s.blogspot.com/. Tack snälla!
Denna gång försökte jag mig på att färglägga med akvarell på tub. Men fy tusan vad svårt det va!
Kan någon berätta för mig hur tekniken är, snälla?!?!? Jag tror nog att jag skulle gilla akvarell på tub, bara jag kommer på hur jag ska göra för att få till skuggningar å sånt.

Granen är fortfarande inte klädd härhemma, men det kommer bli nästa uppdrag.
God jul på er!

/Sandra

Julfix

Julfix står på programmet i helgen. Julfix innefattar i princip allt, typ städa, klä granen, slå in paket, fixa skinkan, rulla köttbullar... Ja det är massor som ska göras. Tur att alla julklapparna är inhandlade i alla fall.
Jag och Agnes var i Jönköping igår och hälsade på mina kollegor på jobbet. Efteråt åkte vi till A6.... Puh.... Jisses vad mycket folk. Och ändå var klockan bara två på eftermiddagen, en fredag. Folk slutar väl tidigare på fredagar... Jag är glad att julklapparna är klara.

Idag är Benny och Agnes hos farmor och farfar och bakar pepparkakor. Så jag har en stund för mig själv härhemma. Har slängt i en tvätt och sedan satte jag mig och pysslade lite. Så nu är en av de grejerna jag påbörjade vid förra helgens scrappträff klar. Det blev en julpåse till, i lite vintage-stil. Jag vet inte vad jag ska ha påsarna till igentligen, men de är ganska roliga att göra. Här fick jag användning av min nya Martha Stewart-punch som jag fick i födelsedagspresent.







Nästa "julpåse" blev jag klar med på scrappträffen, jag hade bara inget att fylla den med då.
Men nu är den fylld med Choklad Biscotti, mums.
Tagen är från http://misscutiepiegoes80s.blogspot.com/, tack snälla för alla fina tags du bjuder på!
Å tack Camilla för idén till påsen.





Nä, nu hinner jag inte sitta här mer, måste ta tag i alla sysslor!

/Sandra

Födelsedag och julblommor

Godkväll i stugorna!

I helgen firade vi födelsedag härhemma, nämnligen min egen. På lördagkvällen lagade min käre make 3-rätters till mig och gästerna, mums!! På söndagen, på själva födelsedagen, fick jag kaffe på sängen, kl 06.... snark....
Lite tidigt kan tyckas men min lilla pluttunge var tydligen utvilad då och ville inte sova mer, så då tyckte min man att det var lika bra att gå och koka lite kaffe och servera.

Paket fick jag också, massor med bra grejer, i pysselväg fick jag Martha Stewarts punch "branch".
Den fick jag tillfälle att testa redan samma dag eftersom vi hade scrapträff igen.
Alster från den träffen visar jag senare, som vanligt blev det inte mycket gjort för mig, endast en grej blev klar, och några blev påbörjade.

I lördags försökte jag mig på att göra lite jularrangemang med blommor. Älskar doften av hyacint!!!
Så här blev resultatet:



Det smög sig visst in två glasburkar i bilden också....

Det var allt för idag, nu blir det TV, eller ska jag koka lite kola???
Jag fick ju två jättefina glasburkar i födelsedagspresent också. Lite liknande dem som är på bilden, fast MYCKET större. En har jag redan fyllt med hembakade saffransskorpor. Det skulle nog passa bra att fylla den andra med hembakad julkola.... Fast det är rätt skönt att sitta och slappa framför TV:n också... och dessutom är det ju massor med dagar kvar till jul som man kan koka kola på. Hmm, det blir nog TV:n....

/Sandra

Julpåse

Idag är det fredag igen, sjuttan vad tiden går fort. Å idag fyller min lilla pluttunge 9 månader. Men just nu sover hon gott så då passar jag på att göra ett inlägg.



Idag visar jag en julpåse, som man kan fylla med diverse gottiga grejer och ge bort i julklapp.
Själva påsen är gjord av två svarta lite tunnare A4-papper, ett stort makaronerpaket fick agera mall.
Jag är urdålig på att distressa, men efter söndagens scrappträff så fick jag lite inspiration. Jag har dock inte helt klart för mig hur tekniken är, men distresserna och kom till användning på tagsen. Sen sprayade jag med perfect pearls, så de skimrar lite men det syns inte så väl på bilderna.
GOD JUL-bokstäverna är foambokstäver, med distress och glitterlim på.
På granen har jag använt snö-penna.

Framsida:




Baksida:




Locket, jag har satt dit en magnet så det går att stänga påsen.




Det var allt för idag!

/Sandra


Blogcandy hos Nina

Norska Nina firar 400 följare på sin blogg med ett härligt stort paket med smarrig blogcandy!
Kolla in grejerna!



Skutta in här för att delta i utlottningen av candyt. Du har till den 28 december på dig.

/Sandra

Stämpla på ljus...

...är helt nytt för mig. I söndags hade jag och mina underbara vänner scrapträff, då testade vi på att stämpla på ljus. Jag min tok dekorerade mina alldeles för mycket, så nu vågar ingen människa tända dem, för då brinner väl hela huset ner. De får helt enkelt fungera som dekoration utan nån låga.

Förutom ljusen så hann jag också med att göra ett par flaskkort.

 
 
 
 


Idag har jag och min dotter varit på babysim, och då BRUKAR hon bli trött efteråt, men icke idag.
Trots att hon knappt sovit en blund sen simmet så sitter hon här bredvid mig och busar och stojar. Men då sover hon säkert gott inatt istället! Och hon får mer än gärna ta sovmorgon i morgon!

/Sandra


Vinter!!

Visst är det härligt med vinter, helst en dag som denna, då solen strålar, termometern visar -7 och snön är underbart vit! Vi har fått ytterligare lite snö i natt, svårt att säga hur mycket vi har nu, men jag skulle tro att det är mellan 2 och 3 dm. Det har ju blåst en del också, så snödjupet är ju inte särskilt jämt.

I onsdags var jag, min mamma och min dotter i ULLARED!!! :-)
Hela bilen var fullproppad när vi åkte hem. Nu håller jag på att plocka upp allt ur kassarna.
Det var nästan så resan blev inställd, för bileländet startade inte på morgonen. Gissa om jag hade blivit besviken då! Men efter ett par tre försök så hoppade den igång, puh!
För första gången besökte jag även affärerna runt omkring gekås, och hittade en trevlig heminredningsaffär, där det blev en del inköp. Bilder på detta kanske kommer framöver.

Korttillverkningen går på sparlåga just nu. Men ett kort har jag att visa.



Nä, nu ska jag fortsätta plocka upp kassarna, sen ska jag laga mat åt min man som kommer hem till lunch idag.

/Sandra

RSS 2.0